Nieuws
Voetbalweekeinde: SEV weer de boot in

Het was een goed weekeinde voor de lokale voetbalploegen. Drie zeges. Alleen SEV ging de boot in. Zoals bekend was RKAVV vrij.

Forum Sport – Heinenoord 3 – 0

Heinenoord is nog niet helemaal veilig en het zou voor dit team mooi zijn minimaal 1 punt uit Voorburg mee te nemen om volgend seizoen de nieuwe trainer Joop Hiele te verzekeren van een plaats in de 1e klasse.

Heinenoord begon de wedstrijd beter dan Forum Sport. Het nam het initiatief en speelde met veel druk naar voren. Forum Sport kon niet goed in z’n spel komen, speelde onsamenhangend en was heel slordig in de passing.

Maar hoewel Heinenoord de betere ploeg was waren er niet echt uitgespeelde kansen. Die was er wel aan Forum Sport kant voor Tom Bijen die inde 25e minuut uit een pass van rechts hard kon inschieten. Doelman Martijn Terlouw stond op de goede plek!

De wedstrijd bleef van matig niveau. Beide ploegen wilden wel, maar het lukte niet. Toch nog een grote kans voor Forum Sporter Mosava Frederik die vlak voor rust op 5 meter van de goal de bal overschoot.

Na de thee een beter Forum Sport dat de controle over de wedstrijd in handen nam. Heinenoord verdedigde met veel inzet maar raakte geïrriteerd en veel spelers probeerden verbaal de zaak recht te zetten. Zonder resultaat.

Al in de 50e minuut de goal voor Forum Sport. Een strakke voorzet van Jordi de Bruin werd vallend ingekopt door aanvoerder Mike de Graaf. 1-0

Een paar minuten later opnieuw een voorzet van Jordy de Bruin, ditmaal op het hoof van Mostava Frederik. De goed leidende scheidsrechter v.d. Perk keurde het doelpunt af vanwege buitenspel.

In de 65e minuut werd de ijverige rechterspits Brian de Jong gewisseld voor Edoardo Saurwalt. Het was diezelfde Edoardo die in de 70e minuut een lange voorzet van rechts vanaf de achterlijn terug kopte op Jordy de Bruin die beheerst met het hoofd scoorde: 2-0. In de 90e minuut kon uitblinker Jordy de Bruin met een prachtige lob over de keeper de 3-0 aantekenen.

Overige uitslagen:

SEV – TOGB 0 – 1 (39e minuut penalty)

Stompwijk’92 – ESTO 4 – 2 (Donny van Martijk, Dennis van der Linden en Nick Ammerlaan scoorden)

VV Wilhelmus – SEP 2 – 0 (nadere details ontbreken)