Nederlandse pensioenen moeten onze eigen verantwoordelijkheid blijven. Dat stelt internationaal ondernemer en CDA-kandidaat Theo Alkemade. Daarom roept het CDA op om de invloed van de Europese Unie op de Nederlandse pensioenen af te remmen. ,,Lokaal zien wij de gevolgen. Steeds meer oudere inwoners van Leidschendam-Voorburg worden geraakt door het achterblijven van hun pensioen bij de hoger wordende prijzen”, zegt Jan Veringa, bestuursvoorzitter van het CDA in Leidschendam-Voorburg in gesprek met CDA lid Leo van Ewijk, die ook voorzitter van de KBO in Leidschendam is. ,,Ieder land heeft een volstrekt eigen pensioensysteem. De inleg en uitkering verschillen van land tot land. Dat kan dan ook beter ieder land voor zichzelf regelen”, aldusLeo van Ewijk. De invloed van Europese wetgeving is vaak onduidelijk, maar wordt steeds groter. ,,Als lokale CDA-afdeling blijven wij dit signaal geven. Het is goed om te horen dat onze CDA kandidaten voor het Europees Parlement de invloed van Brussel op onze Nederlandse pensioenen willen terugdringen. Dat is echt nodig.”

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter