Nieuws
Huurders de dupe van plannen Schakenbosch

Schakenbosch b.v., eigenaar van landgoed Schakenbosch, heeft huurders van de woningen Lijtweg 3 en 5 te verstaan gegeven dat zij hun woningen moeten verlaten. Dit in verband met de herontwikkeling van Schakenbosch. Dat stelt gemeenteraadslid Peter van Dolen (D66). Hij heeft over de zaak vragen gesteld aan B&W.

Van Dolen vraagt of B&W weten dat enkele bewoners van dit gebied in de plannen van de ontwikkelaar niet zijn meegenomen. Tevens wil hij weten welke garantie de gemeente aan deze bewoners gaat bieden zodat ze straks niet zomaar opeens op straat komen te staan.

Indien de huurders niet weg moeten wil het gemeenteraadslid dat B&W er zorg voor dragen dat deze bewoners niet opeens heel veel meer moeten gaan betalen. Verder vraagt hij om een goede communicatie tussen de gemeente en de bewoners.

In het gebied Schakenbosch staan zes huurhuizen. In de plannen van de b.v. staan, volgens van Dolen,  vijf van de zes woningen goed ingetekend. Een woning langs de Veurse Straatweg is niet zichtbaar in de plankaart. De huizen Lijtweg 3 en 5 zijn wel zichtbaar op de plankaart, maar als twee afzonderlijke woningen in plaats van de 2- onder-1-kap woning die het nu is.

Op landgoed Schakenbosch moeten zo’n 300 woningen komen. Al eerder dwong Schakenbosch b.v. huurders om de ruimten naast en achter de Hulp & Heilkerk op het terrein te verlaten. Die kerk blijft overigens staan; de gebouwen er om heen gaan tegen de vlakte. Een deel van de oude kliniekgebouwen op het terrein wil Schakenbosch b.v. ook laten staan; een ander deel wordt ook slachtoffer van de slopershamer.

Over de woningen op het terrein is tot nu toe niet gesproken. De Lijtweg ligt formeel buiten het landgoed.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter