Oppositiepartij GBLV vermoedt dat de gemeenteraad door B&W onjuist en onvolledig is geïnformeerd; een politieke doodzonde. Steen des aanstoots is informatie die B&W de gemeenteraad hebben gegeven over reizen die toenmalig wethouder Frank Rozenberg (GBLV) naar Hranice (Tsjechië, 2015) en Konstancin-Jeziorna (Polen, 2016) maakte. Met beide steden had de gemeente een stedenband.

In antwoorden op eerdere vragen van CDA-gemeenteraadslid Gijs Dupont gaven B&W aan dat de reizen van Rozenberg waren bekostigd uit het reisbudget van de stedenbanden, waarvoor de gemeente eerder 10.000 euro subsidie gaf.

Volgens GBLV-gemeenteraadslid Hans Peter Klazenga vroeg de CDA’er niet naar dat budget maar naar de feitelijke reiskosten. Die informatie leverde B&W echter niet terwijl men dat in dezelfde antwoorden wel deed bij reizen van de toenmalige wethouders Saskia Bruines (D66) en Floor Kist (GroenLinks).

Klazenga wil nu weten wie van B&W de antwoorden heeft geaccordeerd en, indien dat B&W als geheel waren, wanneer. Klazenga maakt er zo’n punt van omdat B&W later de reiskosten voor de trip naar Polen wel wisten te melden: 233,65 euro. Alleen kwam die informatie pas toen GBLV er specifiek om vroeg.

Inzake de reis naar Hranice is na doorvragen van GBLV gebleken dat Rozenberg die kosten zelf heeft betaald. Hans Peter Klazenga stelt nu dat de oud-wethouder het boeken en afrekenen zelf moest regelen omdat zulks via de gemeente niet mogelijk was. Die reis werd dus niet uit het budget reiskosten stedenbanden betaald, zoals B&W eerder wel beweerden.

Ook in deze wil het GBLV-gemeenteraadslid nu weten wie van B&W de antwoorden op de eerder vragen heeft geaccordeerd en, indien dat B&W als geheel waren, wanneer.

Klazenga wenst van B&W te horen of men het met hem eens is dat de gemeenteraad volledig, juist en tijdig geïnformeerd moet worden. Indien men meent dat wel gedaan te hebben, wil hij vernemen op grond waarvan B&W die mening zijn toegedaan.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter