Op 23 mei zijn de verkiezingen voor het Europees parlement. In Leidschendam-Voorburg doen zestien partijen mee aan die stembusgang met totaal 318 kandidaten. Onder hen twee plaatsgenoten, beiden te vinden op de VVD-lijst: Bart Groothuis (4) en Martijn Grevink (8).

Bart woont met zijn vrouw en twee dochters van 5 en 7 in Oud-Voorburg. Zijn hoofd prijkt, samen met dat van Martijn, op tal van verkiezingsborden in de gemeente. De 45-jarige cyber security-specialist bij het Miniserie van Defensie wil zich in Europa vooral inzetten voor vrijheid en veiligheid. ,,Wie de technologische revoluties beheerst en wie beschikt over data, is ook in staat om vrijheden en stabiliteit te garanderen voor de mensen. Maar het omgekeerde resultaat is ook mogelijk: onvrijheid en instabiliteit. Denk aan China of Rusland.”

Martijn (45) woont samen met zijn vrouw en twee kinderen van 6 en 8 in Voorburg-Noord. Brussel is voor Martijn geen onbekend terrein; hij werkt op dit moment namens de Nederlandse Bank bij de Europese Commissie. Hij wil zich in Brussel hard maken voor de lokale ondernemers. ,,Ruimte voor ondernemen begint met het stimuleren van innovatie in Europa, het gemakkelijker maken van grensoverschrijdend zakendoen (denk alleen al aan verbetering van financieringsmogelijkheden) en het wegnemen van Europese belemmeringen.”

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter