Nieuws
B&W: geen aansluiting bij initiatief ouderen

B&W zijn niet van plan zich aan te sluiten bij het initiatief ‘Age friendly cities’ (leeftijds vriendelijke steden) van de wereldgezondheidsorganisatie WHO. Volgens B&W heeft zo’n stap geen meerwaarde.

In oktober 2018 nam de gemeenteraad een motie van coalitiepartij PvdA aan waarin werd gevraagd te onderzoeken of de gemeente zich bij het WHO-initiatief kon aansluiten. In Nederland doen Amsterdam en Den Haag er aan mee.

Volgens B&W doet de gemeente al genoeg voor ouderen. Het aansluiten bij het WHO-initiatief vereist heel veel extra werk terwijl de opbrengst van deelname er aan minimaal is.

Deelname zou volgens B&W het volgende betekenen: het instellen van een commissie/werkgroep/stuurgroep; het uitvoeren van een zogenoemde nulmeting; het opstellen en implementeren van een integrale aanpak en actieplannen; het monitoren van vooruitgang en uitvoeren van evaluaties; het vrijmaken van tijd en geld gedurende langere tijd. Deelname vereist ook een actieve participatie in het WHO-netwerk.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter