Nieuws
Haagse opvang daklozen bij Voorburg-Noord

De gemeente Den Haag wil een woonvoorziening voor maximaal 100 dak- en thuislozen van 23 jaar en ouder realiseren aan de Schenkweg 58-60 (Bezuidenhout-West), tegen de grens met Voorburg-Noord. Dat blijkt uit een brief van de Haagse wethouder Bert van Alphen. Den Haag vangt de dak- en thuislozen nu op in het voormalige Juliana kinderziekenhuis aan de Sportlaan. Die opvang blijft tot 1 januari 2021. Daarna moet hij dicht. Den Haag zoekt dus een alternatief en zegt dit nu gevonden te hebben. Eind 2020 trekken de betrokkenen in het pand. Het gaat om tijdelijke woningen. De betrokkenen moeten van daaruit naar een passende vervolg huisvesting. Van Alphen wil nog met de betrokken buurtbewoners gaan praten. Dat gebeurt op 12 juni. Volgens de bestuurder zijn de dak- en thuislozen overdag aan het werk, studeren ze of hebben ze een andere dagbesteding. Ze krijgen professionele begeleiding.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter