Nieuws
HTM zet nu ook in op fietsen

Op vijftig plekken in Den Haag kan nu een HTM-fiets worden gehuurd. Het openbaar vervoer bedrijf is gestart met HTM Fiets als stimulans voor mensen om toch te kiezen voor bus of tram. De HTM Fiets gaat verder waar trams en bussen stoppen. Daarmee kan het eerste of laatste deel van de reis worden afgelegd met de fiets, zodat men gemakkelijk en snel op de plek van bestemming komt. Het grote voordeel van de HTM Fiets is dat deze op de ene locatie kan worden opgepikt en op een andere weer kan worden ingeleverd.

Er zijn vijfhonderd fietsen beschikbaar, die worden verdeeld over 50 zogeheten dropzones. Deze zijn te vinden bij een aantal van de grote halteplaatsen zoals Leyweg, De Savornin Lohmanplein, HagaZiekenhuis Leyweg en Madurodam. HTM werkt nauw samen met Biesieklettes waar de fiets kan worden gestald of opgehaald zoals de fietsflat Den Haag Centraal, Boulevard en Den Haag Centrum. Regelmatig controleert HTM of er op een locatie voldoende fietsen staan of dat er onderhoud dan wel reparatie nodig is.

Met de HTM Fiets app is de fiets te vinden, te reserveren én te huren. De app kan gratis worden gedownload in de Playstore (Android) of App Store (iOS). Het huren van een HTM-fiets kost een euro per half uur met een maximum van vijf euro per dag. In de app kun je Saldo Tegoed betalen met Ideal of creditcard.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter