De Voorburgse Rugby-Club houdt zaterdag 1 juni het eerste Turven Toernooi. Dit is bedoeld voor rugbyspelertjes van 6 tot 8 jaar. Die dag zijn meer dan 150 kinderen met hun begeleiders tussen 10.00 en 15.00 uur te gast op De Star in Leidschendam.

Na de opening, door Wethouder Nadine Stemerdink, zullen maar liefst 16 Turventeams van 9 verschillende clubs van binnen én buiten de regio strijden om de  hoofdprijs: de VRC Turven Trofee. Het toernooi wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd en is uniek van opzet omdat het in zijn geheel op de Turven gericht is en niet zoals bij de meeste toernooien op een mix van leeftijdsgroepen. Dat er animo was voor zo’n happening werd snel duidelijk: binnen één week waren alle beschikbare plaatsen gevuld.

Naast de sportieve strijd zullen de rugby- en VRC-waarden & normen discipline, respect, integriteit, kameraadschap, trots, passie en plezier centraal staan. Niet alleen op het veld en tijdens het toernooi maar juist ook daarna. Zo is de dag voor de VRC Turven na de prijsuitreiking nog niet afgelopen. Aansluitend wordt er voor de 5 teams met hun ouders en het begeleidingsteam een barbecue georganiseerd, waarna de ouders naar huis gestuurd worden en de kinderen mogen blijven kamperen op het rugbyveld.

Voor wie nu al kennis wil nemen van het enthousiasme en de inzet van de Turven hierbij een filmpje: https://voorburgserugbyclub.nl/nieuws/het-is-bijna-zover/

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter