Nieuws
Den Haag rekent op stuk Voorburg

Den Haag rekent bij de ontwikkeling van het Centrale innovatie district (CID) op een stuk Voorburg: een groot deel van de wijken Bovenveen en Voorburg-Noord. Dat bleek op een informatiebijeenkomst over het CID die Den Haag gisteren hield.

Bij het Voorburgse gebied gaat het om het deel tussen de spoorbaan Amsterdam-Rotterdam, Spinozalaan/park ‘t Loo, Mgr. Van Steelaan, Potgieterlaan, Van Arembergelaan, Van Duvenvoordelaan, Van Montfoortstraat en de Utrechtsebaan.

Concrete voornemens heeft Den Haag nog niet. Daarover is men in overleg met de gemeente Leidschendam-Voorburg, zo werd op de bijeenkomst meegedeeld.

Het CID voorziet in grootschalige bouwplannen voor de gebieden rond de stations Den Haag HS, CS en Laan van Nieuw Oost Indië. Het gaat dan om woningen, kantoren en bedrijfspanden. Er moet in 2020 mee gestart worden. In 2040 moet het project klaar zijn.

Den Haag duidde bij het CID tot nu toe steeds op het driehoekige gebied tussen de drie stations. Feitelijk is het gebied waar Den Haag zelf mee werkt, en ook op kaarten is uitgetekend, veel groter. Het betreft een driehoek tussen de kruising Parallelweg/Vaillantlaan, Koningskade/Wassenaarseweg en Spinozalaan/Mgr. Van Steelaan.

Het oostelijke deel van de Binckhorst, dat tegen Voorburg-West aan ligt, valt niet onder het CID.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter