Nieuws
Voetbalweekeinde vooraf

De voorlaatste speelronde voor de lokale voetbalploegen. En voor allemaal, behalve SEV, gaat het nog ergens om. In positieve dan wel negatieve zin.

Zaterdag eerste klasser Forum Sport reist naar de SV Honselersdijk. Een duel van de nummer 4 (de Westlanders) tegen de nummer 5. De thuisploeg heeft twee punten meer dan de bezoekers. Maar Forum Sport gaat voor de derde periodetitel. In de stand daarvoor staat de ploeg van trainer Bas Steffens vierde, samen met nog vier andere ploegen. Allemaal dertien punten. Lijstaanvoerder in de derde periode is VV Rijsoord. Maar als die ook kampioen worden valt die ‘titel’ vrij. Forum Sport heeft de laatste weken een iets beter vorm dan de mannen uit Honselersdijk (tien punten uit vijf duels tegen acht). Thuis vergaarde de SV in twaalf duels zeventien punten. Geen echt sterke balans. Maar de vorm van Forum Sport in uitduels is ook niet om over naar huis te schrijven (tien punten uit 12 ontmoetingen). In Voorburg pakte de SV Honselersdijk de drie punten door een 1-2 zege. Aftrap 14.30 uur.

Voor zaterdag vierde klasser SEV gaat het al weken nergens meer om. Deelname aan de nacompetitie voor promotie staat al vast. De groenwitten reizen naar de SV Wassenaar, de nummer laatst. De thuisploeg boekte pas één zege en heeft een doelsaldo van 15 – 177. In Leidschendam werd het 16-0 voor SEV. De bal gaat om 14.30 uur rollen.

Zondag hoofdklasser RKAVV staat voor een zes punten duel. De Leidschendammers (nummer 11 in de stand) reizen naar IFC. Die staan twaalfde maar hebben eenzelfde puntenaantal als RKAVV (25). Alleen is het doelsaldo slechter: – 19 tegen – 11. RKAVV strijdt tegen degradatie dan wel nacompetitie om die ‘val’ te voorkomen. Concurrentie is er van VC Vlissingen (23 punten) en Leonidas (25 punten). Die twee ploegen spelen in Vlissingen tegen elkaar. Qua vorm doet Vlissingen het de laatste vijf weken het best (7 punten), gevolgd door RKAVV (4), IFC (2) en Leonidas (1). De scheids fluit om 14.00 uur voor de start van het duel.

Stompwijk’92 gaat in 2C voor zijn laatste kans om degradatie dan wel nacompetitie om dat te voorkomen. Men moet bij KDO (de nummer 4) drie punten zien te pakken. Thuis gingen de Stompwijkers met een 2-5 nederlaag tegen KDO van het veld af. De thuisploeg is in vorm. Van de laatste vijf duels werd er niet één verloren. Stompwijk’92 kon na vier nederlagen op rij vorige week drie punten bijschrijven door winst op ESTO. De stand onderin 2C: Vv ONA 26 punten, HVV Laakkwartier 26 punten, ESTO 25 punten, Stompwijk’92 24 punten. Wedstrijdbegin is om 14.00 uur.

In zondag 3Hoog staat de kraker HMSH – VV Wilhelmus op de kalender: de nummer 1 tegen de nummer 2. De thuisploeg heeft twee punten meer dan de Voorburgers. Beide teams strijden in deze halve competitie om promotie naar de tweede klasse. Nummer 3, COAL, doet ook nog mee. Die ploeg heeft negentien punten vergaard en moet uit tegen het lastige ODB. Op de laatste speeldag staan COAL – HMSH en Wilhelmus – SV WCR nog in de boeken. In Den Haag wordt om 14.00 uur begonnen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter