Nieuws
Beraad over veiligheid N206 bij Stompwijk

B&W zijn in overleg met Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland om iets te doen ter verhoging van de verkeersveiligheid aan de kruising van de Veenpolderweg en de N206 in Stompwijk. Bijvoorbeeld de aanleg van een rotonde of plaatsing van verkeerslichten. Dat heeft wethouder Astrid van Eekelen GBLV-gemeenteraadslid Marien van Wijk laten weten.

Van Wijk had vragen gesteld naar aanleiding van een onderzoek van de ANWB waaruit bleek dat de N206 tussen Stompwijk en Zoeterwoude tot de gevaarlijkste provinciale wegen behoort. De wegindeling is er niet goed en ook de maximum snelheid van 60 kilometer per uur is onvoldoende om ongelukken te voorkomen.

Van Eekelen erkent de onveiligheid ter plekke waarbij ze ook wijst op de Dr. van Noortstraat. Van Wijk zelf deed de suggestie er een rotonde aan te leggen. Van Eekelen pakt dat nu op. De N206 is een provinciale weg.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter