Nieuws
Gemeente praat al jaren met Den Haag

Het gemeentebestuur heeft al jaren contact met Den Haag over hun plannen met het Centraal innovatiedistrict (CID) en de betrokkenheid van de wijken Voorburg-Noord en Bovenveen daarbij.

Dat hebben betrokkenen uit het vorige gemeentebestuur desgevraagd laten weten. Gisteren onthulde Vlietnieuws dat Den Haag bij het ontwikkelen van het CID ook kijkt naar beide Voorburgse wijken.

Onder het vorige gemeentebestuur waren de contacten nog niet intensief. Inmiddels wordt er vaker met elkaar gesproken en informeert Den Haag ook uit zichzelf wat men van plan is.

Onder het vorige college van B&W bestond het plan om voor de betrokken wijken ‘kansenkaarten’ te maken waarbij werd aangesloten op de Haagse voornemens. Die kaarten kwamen er uiteindelijk niet.

Later werd besloten het geheel mee te nemen in het Kompas voor de leefomgeving en de zogenoemde Omgevingswet.

Desgevraagd bevestigt een woordvoerster van B&W dat de men op de hoogte is van de Haagse plannen. B&W claimen echter dat er van het CID maar een klein deel aan de Voorburgse kant van de spoorbaan Amsterdam – Rotterdam ligt. Namelijk de strook grond tussen de spoorbaan en de Van Alphenstraat. Dat is ook Haags grondgebied.

Kaarten waarop een groter CID-gebied staat ingetekend (inclusief een groot deel van Voorburg-Noord en Bovenveen) zijn volgens B&W ‘onjuist want duidelijk verkeerd, te ruim, ingetekend’. B&W verwijzen verder naar een Haagse Notitie Reikwijdte en Detailniveau. Daarin staat een soortgelijke ‘ruime’ kaart ook doch daarbij ging het om ‘een monitoringsgebied’ voor de effecten van het CID.

‘Dit is geen gebiedsclaim. Leidschendam-Voorburg bekijkt nog of dit effectgebied niet juist te klein is. En reageert binnenkort nog met een zienswijze richting de gemeente Den Haag op de Notitie Reikwijdte en Detailniveau’, aldus B&W.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter