Nieuws
Bouwprojecten liggen stil

Talloze bouwprojecten in de gemeente liggen stil. Dat blijkt uit een inventarisatie naar aanleiding van het bericht dat de bouw van woningen op het terrein van het voormalige CBS-kantoor in Voorburg, vertraging heeft opgelopen.

De enige echte bouwactiviteit vindt nu nog plaats aan de Prins Hendriklaan in Leidschendam, in het Damcentrum (Plaspoelkade en Molenpad) alsmede aan de Dr. van Zeelandstraat in Leidschendam en op het voormalige Hokatex-terrein, Westeinde Voorburg.

De bouw van 48 sociale woningen aan de Rijnlandlaan in Voorburg zou eind dit jaar moeten starten. Andere bouwprojecten voor sociale woningen aan De Star Leidschendam en Overgoo Leidschendam zijn op de lange baan geschoven.

In de Duivenvoordecorridor gebeurt helemaal niets. Dat geldt ook voor de geplande bouw van tien villa’s aan de Noordheylaan (het project Duivenvoorde). De bouwplannen voor landgoed Schakenbosch wachten op een wijziging van het bestemmingsplan. De bebouwing van bedrijfsterrein Parnashofweg is met minstens een jaar uitgesteld.

De bouwplannen voor het Pleunis-terrein aan het Westeinde Voorburg liggen ‘op ijs’. Naar verluidt willen de initiatiefnemers ervan af. De bebouwing van het terrein Oosteinde 41-43 in Voorburg laat eveneens op zich wachten. Voor Appelgaarde 2-4 wordt een nieuwe bouwstudie gemaakt nadat eerdere plannen onhaalbaar bleken.

Ook Het Huis (Dobbelaan Leidschendam), een woonvoorziening voor mensen met een beperking, staat er voorlopig nog niet. Datzelfde geldt voor woningbouw tussen de Laan van Nieuw Oosteinde en de Willem de Bijelaan in Voorburg.

Bij de scholenbouw blijken eerder vastgesteld kredieten veelal onvoldoende. Dus worden besparingsmaatregelen bekeken. Bouwplannen voor Klein Plaspoelpolder (KPP) liggen stil omdat de gemeente eerst wil beslissen over een mogelijke nieuwe Vlietbrug plus aansluitende weg die door dat gebied zou moeten komen.

Onlangs klaagde de bouwsector over het feit dat gemeente te weinig bouwplannen hebben; dat bouwplannen vaak niet door gaan; dat procedures veel te lang duren. Door de economische opleving zijn bovendien personeels- en materiaalkosten in de bouw sterk gestegen. Van de andere kant verscherpen banken de hypotheekeisen waardoor mensen moeilijker een eigen woning kunnen financieren.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter