Woensdag 22 mei doen zo’n 850 roeiers in 180 boten, de gemeente aan. Zij varen de 44ste EY-Parthenon Ringvaart Regatta. Een roeiwedstrijd van 100 kilometer die start bij roeivereniging Asopos de Vliet in Leiden en eindigt bij roeivereniging Laga in Delft. De start is ‘s ochtends tussen 06.10 en 09.40 uur. De eerste boten worden rond 13.50 uur bij de Sluis in Leidschendam verwacht. Vrijwilligers tillen de schepen hier uit het water en dragen ze naar de andere kant van het complex waar de tocht wordt voortgezet. Voor deze operatie is 45 minuten uitgetrokken.

In Leidschendam hebben de boten al 88 van de 100 kilometer afgelegd. Na de start in Leiden varen de schepen de Kaag al over. Deze plek wordt gezien als het zwaarste onderdeel van de wedstrijd. Op 20 kilometer afstand van de start is de eerste stopplek de Wink. Vervolgens zal er om Schiphol heen worden gevaren naar Zwanenburg. Hier is de tweede stopplek.

De wedstrijd vervolgt naar Lisse waar de derde stopplek is. Daarna wordt de Kaag terug overgestoken, om koers te zetten naar de laatste stopplek Leidschendam. De finish van de marathon is in Delft voor de oude Lijm fabriek, Lijm en Cultuur. Na de boten uit het water te hebben gehaald en op de botenwagen te hebben gelegd, kunnen de roeiers omarmd worden door hun volgploegen. Ook is er de mogelijkheid om wat te drinken en eten. Bovendien is de prijsuitreiking gevolgd door een groot feest.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter