Schrijfdocent Sylvia Roes verzorgt vanaf 3 juni weer verschillende schrijfactiviteiten bij de bibliotheek. Sylvia Roes is professioneel tekstschrijver. Zij werkt onder andere voor gemeenten, ministeries, en andere overheidsinstellingen. Cursussen creatief schrijven biedt zij aan via haar praktijk ‘Toverpen’. Op het programma staan een basiscursus creatief schrijven van 6 bijeenkomsten. Jaap van Buren van de bibliotheek vertelt: ,,Met speelse opdrachten zet u uw verbeelding aan het werk. U leert gemakkelijker, beter en origineler te schrijven. Tijdens de cursus gaat u aan de slag met proza, poëzie en andere tekstvormen. Thuis werkt u een opdracht uit. In de volgende les krijgt u tips van de docent en de andere cursisten. Schrijfervaring is niet nodig, een redelijke kennis van de Nederlandse taal wel.” De cursus wordt geven in Voorburg van  maandag 3 juni t/m 15 juli van 14:00 – 16:30 uur.

Nieuw in Voorburg is een maandelijks schrijfcafé. Van Buren: ,,Schrijft u graag verhalen of vindt u het leuk om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is met taal? Kom dan naar het schrijfcafé in de bibliotheek. Vanaf 7 juni is er nu ook een schrijfcafé in de bibliotheek in Voorburg. U krijgt verrassende en uitdagende opdrachten die uw verbeeldingskracht aan het werk zetten. Het schrijfcafé is geen cursus. U bepaalt zelf of u één of meerdere keren meedoet. Dat kan op de vrijdagen 7 juni,5 juli, 2 augustus, 6 september, 4 oktober, 1 november, en 6 december van 10:30  tot  12:30 uur.”

Meer informatie over creatief schrijven staat op www.bibliotheekaandevliet.nl/creatief-schrijven

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter