Nieuws
Voetbalweekeinde: VV Wilhelmus promoveert

De VV Wilhelmus speelt komend seizoen in de tweede klasse zondagvoetbal. De promotie is nu al zeker door de resultaten van gisteren en het programma voor komende zondag. Dan spelen de twee concurrenten van de VV Wilhelmus, COAL en HMSH, tegen elkaar. De VV Wilhelmus speelt dan thuis tegen SV WCR. De stand in 3Hoog is nu zo: VV Wilhelmus 23 punten, HMSH en COAL 22. De eerste twee teams promoveren.

Afgelopen weekeinde bracht nog geen duidelijkheid voor Forum Sport (derde periodetitel), RKAVV (handhaving in zondag hoofdklasse) of Stompwijk’92 (overleven in de tweede klasse).

Sv Honselersdijk – Forum Sport 1 – 1

De Voorburgers hadden op Sportpark de Strijp een dubbelslag kunnen slaan, want de goden leken de formatie van Bas Steffens aanvankelijk gunstig gezind te zijn, aangezien alle directe concurrenten voor die derde periodetitel kostbare punten verspeelden. Maar de ploeg van Piet Boon en met name de man van de belangrijke Westlandse treffer, Tom van Veen, dacht daar toch iets anders over.

Het doelpunt een kwartier voor tijd van invaller Orlando Agues Ribeiro op aangeven van Edoardo Saurwalt, die even hiervoor Marc du Chatenier had afgelost, bleek uiteindelijk niet voldoende om Forum Sport al met een half been in de nacompetitie te brengen.

De 0-1 was op dat moment slechts een magere afspiegeling van de onderlinge krachtsverschillen en het groot aantal kansen dat de bezoekers weliswaar creëerden, maar met name door prima doelmanswerk van Boy Zuijderwijk niet tot doelpunten konden worden omgezet. Jordy de Bruin, Mostava Frederik (aluminium), Gino Lauwers (vuisten Zuijderwijk), Tom Bijen en Dario van Breukelen, het zestal kon zich na het laatste fluitsignaal van de prima leidende Niels Bos wel de haren uit het hoofd trekken.

Tom Bijen was echt doodziek van de late tegentreffer van Honselersdijk. ,,Ze hebben in de hele wedstrijd zegge en schrijve één uitgespeelde kans gekregen en die gaat er nog in ook. Wat we onszelf kunnen aanrekenen? Die 1-1 had natuurlijk nooit mogen vallen. Ik houd het maar op een misverstand achterin, want iedereen wachtte kennelijk op iedereen.’’

,,We hadden de wedstrijd zelf veel eerder al kunnen en moeten beslissen. Voor de rust twee, drie uitgespeelde kansen en in de tweede helft minstens vier. Dat mag ik mezelf ook aanrekenen. Twee prima mogelijkheden, maar die broodnodige tweede goal valt niet. Als zo vaak deze competitie, we belonen ons niet. Zeker in deze fase is dit vreselijk balen. Maar er is nog hoop, al moeten komende week wel alle kwartjes de goede kant op rollen. We hebben het alleen niet meer in eigen hand.’‘

Overige uitslagen:

SV Wassenaar – SEV 0 – 15 (3e Valentijn Ebbers 0-1, 7e Paul Janssen 0-2, 20e Hasan Bendahman 0-3, 44e zelfde speler 0-4, 29e Jasper Koning 0-5, 33e Wessel van Huizen 0-6, 41e Kevin Blommestijn 0-7, 48e Jasper Koning 0-8, 51e Kevin Blommestijn 0-9, 54e Paul Janssen 0-10, 65e zelfde speler 0-11, 69e Martijn Kersten 0-12, 83e Robin Schoew 0-13, 86e Tim de Jong 0-14, 87e Robin Schoew 0-15).

IFC – RKAVV 2 – 4 (23e Jeremy van Lochem 0-1, 29e Robin Steffens 0-2, 79e Hamza Boukhari 1-3, 83e Job Verhagen 1-4) RKAVV vrijwel gered.

KDO – Stompwijk’92 6 – 0 (ruststand 1 – 0) Stompwijk’92 degradeert bijna zeker.

HMSH – VV Wilhelmus 0 – 3 (43e Jacky Adam, 72e Ruben Gyamfi, 90e Billy Duah) Promotie is zeker, kampioenschap nog niet.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter