Naast het naschoolse programma van de Brede School Bovenveen coördineert buurtcoach Marko Leeman (SenW) sportieve en culturele activiteiten in het VMBO. Voor de Brede School Extensive organiseert hij nog tot half juni zaalvoetballessen op het Veurs Voorburg. Iedere maandagmiddag werken leerlingen van het Veurs Voorburg zich in het zweet tijdens de zaalvoetballessen onder leiding van trainer Henk van Dorp (SenW). De meisjes en jongens leren hun voetbal skillste verbeteren en spelen fanatiek potjes tegen elkaar.

Om de animo voor de zaalvoetballessen te peilen, werd eerst een try-out georganiseerd. Een week lang gaf zaalvoetbaltrainer Jeremy Knegtmans elke dag onder schooltijd voetballes. En dat viel in de smaak bij de leerlingen. Marko Leeman (SenW): ,,De zaalvoetballessen waren in plaats van de reguliere gymlessen op het Veurs Voorburg. Door het enthousiasme van de deelnemers zijn de lessen na deze proefweek ook na schooltijd aangeboden. En heeft Henk van Dorp het trainersstokje overgenomen. We hopen dat nog meer leerlingen van het Veurs lekker komen mee voetballen op de maandagmiddag.”

Met het sportaanbod van de Brede School Extensive wil SenW sport en bewegen stimuleren onder VMBO-leerlingen. ,,Sport verbindt. En bewegen is uiteraard goed voor iedereen”, licht Leeman verder toe. ,,De voetballessen dragen bij aan het vergroten van wederzijds respect naar en voor elkaar. Voetbal is weliswaar een veel beoefende sport, het krijgt een ander karakter wanneer klasgenoten moeten samenspelen. Door samen te sporten groeit daarnaast de samenwerking binnen de school.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter