Voor het eerst in het bijna 70-jarig bestaan heeft Cartouche Heren 1 de play-offs voor de hoofdklasse bereikt. Dit gebeurde na een zwaarbevochten overwinning bij HBS (1-3).

Het verschil tussen de twee ploegen op de ranglijst was groot en dat was ook op het veld zichtbaar. Cartouche had het beste van het spel en creëerde kans op kans. Maar scoren lukte niet, ook dankzij goed keeperswerk aan HBS zijde. Een 0-0 ruststand was daarvan het resultaat. Na de rust zette Cartouche nog maar eens aan en dat leverde een kwartier voor tijd eindelijk wat op. De strafcorner van Kranstauber werd nog gestopt, maar in de nastoot was het Jochem Blok die de ban brak. Niet veel later verdubbelde Kranstauber de marge door een strafcorner binnen te pushen: 0-2.

HBS, dat strijdt voor lijfsbehoud, speelde daarna vol op de aanval en maakte het in de slotfase weer spannend door, middels een strafcornervariant, de aansluitingstreffer te maken. Maar het was Yorick van der Vlis die, nadat de thuisploeg z’n keeper had ingewisseld voor een extra veldspeler, de 1-3 binnen sloeg. Cartouche kan zich daardoor opmaken voor het toetje van de competitie en speelt over 2 weken tegen HCKZ of Tilburg voor promotie naar de Hoofdklasse.

De damesformatie van coach Jair Levie verloor vorige week kansloos met 5-1 van de nummer 1 uit poule A, maar had de kans om dit recht te zetten tegen de nummer 2: HBS. Wat vorige week miste, brachten de dames uit Voorburg dit keer wel. De Groenhemden begonnen scherp en domineerden eerste helft dan ook het spel. Door hun hoge druk kwam HBS er lastig uit, waardoor het balbezit voor Cartouche was. Het spel speelde zich echter voornamelijk op het middenveld af, waardoor er in de eerste helft van weinig echte kansen kan worden gesproken.

In de tweede helft kwam HBS iets beter in hun spel, wat resulteerde in een gelijkwaardiger spelbeeld. Beide ploegen waren fel en lieten het kaas niet van hun brood eten. Zeven minuten voor tijd was het uiteindelijk HBS dat via een corner de 1-0 wist te maken en dit vervolgens netjes wist uit te spelen. Helaas weer een nederlaag voor Cartouche dames 1, maar ditmaal wel één met goed hockey. Volgende week wacht alweer de laatste tegenstander van het seizoen: HC Alphen.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter