Ed Vermeulen is bijna 74 en vindt het tijd worden om eens met pensioen te gaan. Daarmee komt een eind aan zijn lijstenmakerij Reflex 33. Die zaak is sinds 1980 in de Herenstraat 33 in Voorburg gevestigd. Inmiddels is de uitverkoop van een enorme partij lijsten (voor zowel doeken als foto’s), schilderijen en attributen van start gegaan. Zodra het pand is verkocht, sluit Ed de deur. ,,Jammer hoor, want het is een goedlopend bedrijf”, vertelt hij. ,,Maar ik kan geen overnamekandidaat vinden. Het lijkt wel of er geen jonge mensen meer zijn die met hun handen willen werken.”

Met Ed Vermeulen verdwijnt een van de langst zittende ondernemers in het Huygenskwartier. Bij de opening was Reflex nog een fotowinkel. Daarvoor had Vermeulen als filmer gewerkt aan tal van grote producties en bij de wereldtentoonstelling in Osaka. Tussen de camera’s ontstond de liefde voor het lijsten werk. Toen de fotowinkel last kreeg van de mobiele telefoon als concurrent, besloot hij de winkel om te vormen tot lijstenmakerij. En met succes.

,,Hoewel het in de Herenstraat steeds stiller wordt, heb ik nog altijd een goede boterham. Neen de Herenstraat is niet meer wat het geweest is. Overal zie je lege panden. De aanwezige horeca zorgt wel voor reuring, maar dat is toch vooral een avondbedrijf. Wij moeten het hebben van overdag. Ik denk dat de gemeente in haar beleid hier de afgelopen jaren grote fouten heeft gemaakt. Als ik nu overnieuw zou moeten beginnen, zou ik het niet meer in deze straat doen.”

Overnieuw beginnen is echter niet aan de orde. Na een hartinfarct en andere lichamelijke klachten is het nu tijd voor rust. Iedere donderdag, vrijdag en zaterdag houdt Ed van 10.00 tot 15.00 uur uitverkoop, met kortingen tot 50 procent. “Ik heb hier nog honderden lijsten in alle soorten en maten. Er is dus nog meer dan genoeg. En de schilderijen gaan ook in de uitverkoop. Ik heb het hier echt heel gezellig gehad. Maar nu is het tijd om te stoppen”.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter