Een periodetitel voor RKAVV vrouwen 1 en de derde plek nog in het vizier. Wie had dat gedacht aan het begin van de winterstop, toen RKAVV terug te vinden was in de onderste regionen van de 2e klasse. Tien schamele puntjes had het bij elkaar gesprokkeld in 11 wedstrijden. Hoe anders zie het er nu, 10 wedstrijden later en 22 punten meer, uit? RKAVV staat 4e en heeft nog een kleine kans op de 3e plaats als de resultaten volgende week gunstig zijn. Tevens pakt het de 3e periode die recht geeft op de nacompetitie voor promotie.

Een knappe prestatie van trainersduo Nikita van der Wijngaard en Martin van de Lans, die net als vorig weekend beschikten over een nagenoeg fitte selectie en daarmee ook een sterke bank. Bij RCL daarentegen bleef de bank leeg. RKAVV startte, zoals meestal de laatste weken, scherp. Binnen 10 minuten had Lisa de Jong haar eerste doelpunt van de middag te pakken, nadat Linda Kemperman de bal op het middenveld veroverde en de diepgaande Lisa op maat bediende, 1-0.

RKAVV hielp RCL terug in het zadel door slordig uit te verdedigen, waardoor de RCL spits 1 op 1 op Sterre van der Zalm af kon stormen en geen fout maakte, 1-1. Lisa bracht RKAVV echter voor rust weer op voorsprong door een afgeslagen corner binnen te knallen en via een aanval uit het boekje bepaalde Romy van der Helm op aangeven van Lotte Barmentloo de ruststand op 3-1.

RKAVV ging de tweede helft het veld op om te kijken of het toch allemaal nog net een stukje beter kon. Dat invalster Jessie van Leeuwen twee minuten na rust al een rebound uit een corner van dichtbij tegen de touwen schoot, was daarbij een welkome meevaller, 4-1. De 5-1 kwam in de 59ste minuut ook van de voet van Jessie na een cadeautje van de keepster van de uitploeg. Diezelfde keepster wist enkele minuten later een tweetal schoten van Jessie van dichtbij op wonderbaarlijke manier over haar doel te tikken. Aan de andere kant moest Sterre enkele keren optreden. In de uitwedstrijd werd zij nog verschalkt door enkele afstandsschoten, maar dat liet ze zich vandaag niet gebeuren. Een poeier van RCL werd door Sterre dan ook vakkundig over de lat getikt.

Hoewel de kansen er niet allemaal in gingen, was het mooi te zien dat de aanvalsvormen waarop op de dinsdag en donderdag wordt getraind met enige regelmaat terug te zien waren in de wedstrijd. Dat zelfs de ingevallen Vreni van Herk nog een assist leverde, kan bijvoorbeeld niet anders dan te maken hebben met het horde-springen van afgelopen donderdag! De assist van Vreni eindigde overigens bij Lisa, die de pass met buitenkant voet meenam en afdrukte. Zij bepaalde met haar 3e van de middag in de 72ste minuut de eindstand op 6-1.

Woensdag speelt RKAVV thuis de halve finale van de Haaglandencup tegen DSVP. Zaterdag treedt het nog aan tegen ’S Gravenzande. Zondag volgt de belangrijkste wedstrijd van het seizoen: Claudia’s All Stars – RKAVV VR1.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter