De eerste avond van de Avond Wandel 4 Daagse door Leidschendam was gisteren druk bezocht. De organisatie sprak over 120 meer aanmeldingen dan een jaar geleden. De start was op het sportpark aan de Veurselaan. Er werd richting de Dr. Beguinlaan gelopen. Onderweg zorgden  verkeersregelaars voor een veilige oversteek bij de hoofdwegen. Diverse basisscholen hadden langs de route hun kraampjes opgesteld. Via de Sytwendebrug naar Overgoo en De Oude Blijk om bij Ons Tolhuis via een klein stukje Venestraat naar de rotonde bij De Tol te wandelen. Dan wederom door de natuur over het Toevluchtspad om bij de noordelijke sluisbrug aan te komen.

Het leek wel opzet, maar de sluiswachter had duidelijk signalen en lampen aangezet, want de brug moest  open voor de wachtende scheepvaart. De motorboot Karambool wilde geschut worden om richting Delft te kunnen varen. Bij de zuidelijke sluisbrug stonden weer verkeersregelaars om wandelaars, maar ook de auto’s veilig te laten passeren. Daarna werd een stukje langs de oever van De Vliet gelopen om via de Dr. Stamstraat en de Looierslaan weer bij de finish in het sportpark aan te komen. Het was prima wandelweer geen regenval, wel iets fris maar daar merkten de vaak heen en weer rennende kinderen niets van. (foto’s Ot Douwes)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter