Nieuws
Stemmen tegen Vlietbrug kan niet

Inwoners kunnen niet tegen de komst van een nieuwe Vlietbrug in Leidschendam stemmen. Deze optie is niet meegenomen in een peiling die de gemeente organiseert over oplossingen om de bereikbaarheid van en doorstroming in het Damcentrum te bevorderen.

In de peiling worden inwoners eerst naar hun voorkeur gevraagd. Daarbij krijgen zij zeven mogelijkheden voorgelegd: drie zonder nieuwe brug en vier met. De volgende vraag luidt welke mogelijkheid de inwoner het minst aantrekkelijk vindt. Daarbij worden dezelfde zeven mogelijkheden genoemd. Dus opnieuw drie mogelijkheden zonder nieuwe brug, vier mét.

Een inwoner die als voorkeur een optie zonder brug aangeeft kan daarna bij de vraag over de minst aantrekkelijke oplossing alleen nog zijn eigen optie zonder brug wegstemmen, of kiezen tussen de vier mogelijkheden mét brug. Waardoor er van die vier dus drie ‘brugopties’ overblijven die niet als ‘minst aantrekkelijk’ worden gekwalificeerd.

Bij de opties zonder brug wordt in de vraagstelling gesproken over selectieve toegang ‘oud gebied’ en ‘kleiner gebied’. Wat daaronder wordt verstaan wordt niet uit de doeken gedaan. Opvallend: de gemeente vraagt ook uit welke wijk degene komt die de peiling invult. Waarom die vraag wordt gesteld, wordt niet duidelijk gemaakt.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter