Nieuws
Lerarentekort geen probleem

Wethouder Juliette Bouw ziet geen redenen voor een plan om het lerarentekort in het onderwijs aan te pakken. Volgens haar is daar ook geen vraag naar gedaan door het onderwijs zelf.

De wethouder reageerde op pleidooien van D66-gemeenteraadslid Mahjoub Mathlouti en zijn VVD-collega Sabrina van den Heuvel. Den Haag, Leiden en Zoetermeer maken wel actieplannen om het lerarentekort aan te pakken.

Bouw erkende dat het snel vervangen van een leerkracht heel lastig is omdat de poule van vervangers leeg is. Voor het vervullen van vacatures voor komend schooljaar ziet het onderwijs nog geen problemen, zo gaf zij aan.

De scholen ondernemen zelf actie, aldus de wethouder, die ook wees op de mooie gemeente en het fijne wonen in Leidschendam-Voorburg, alsmede de goede schoolgebouwen.

De scholen plegen extra inzet op de arbeidsmarkt en regelen begeleiding van docenten in de eerste vijf jaar; de periode waarbinnen de meesten weer vertrekken. Er is ook beraad met de PABO’s (opleiding leerkracht). Bouw zelf heeft met hogeschool In Holland gesproken om de activiteiten ook op Leidschendam-Voorburg te richten.

Bouw noemde het lerarentekort ‘nu geen top urgentie’. Ze gaf wel aan te blijven praten met het onderwijsveld. ,,Ik wil dat voor elke klas een bevoegde docent staat.’’ De wethouder zei het onderwijs te willen gaan helpen bij een lerarentekort als men daarom vraagt.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter