Liefhebbers zijn zondag 26 mei vanaf 12.00 uur welkom in de Koningkerk aan de Bruijnings Ingenhoeslaan 4 te Voorburg om te komen luisteren naar twee internationale topmusici, de zussen Nadia en Adelia Askarova op piano en orgel. Zij spelen hoogtepunten uit het repertoire van hun Voorburgse huistheater

Nadia Askarova (piano) is Cum Laude afgestudeerd aan de Gnessin’s Muziekacademie te Moskou en volgde daar nog een Postdoctorale studie. Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag behaalde ze haar Master voor piano en historische klavieren. Zij won de eerste prijs in drie prestigieuze internationale pianoconcoursen.
Adelia Askarova (orgel) heeft meerdere internationale prijzen binnengehaald.  Adelia voltooide haar studie aan het Tjaikovski Staatsconservatorium in Moskou. In 2015 werd haar boek over Feike Asma en het Nederlandse orgelbouw in Moskou gepubliceerd. De zussen treden regelmatig op en staan bekend om hun muziektheaterproducties voor kinderen en volwassenen. Zo waren ze te zien en te horen tijdens het Internationaal Huygensfestival 2018.
In hun eigen professioneel huistheater ’t hART organiseren Nadia en Adelia allerlei activiteiten. Na het concert van 26 mei aanstaande is er ter dekking van de onkosten een vrijwillige inzameling en is er een na-zit om met een glaasje en een versnapering nog wat na te praten.
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter