Nieuws
Voetbalweekeinde vooraf

Het weekeinde van de beslissingen voor de lokale voetbalclubs. De laatste competitiewedstrijden worden gespeeld.

Zaterdag eerste klasser Forum Sport speelt thuis tegen BVCB. Aftrap 14.30 uur. Kampioen kunnen de Voorburgers niet meer worden. Wel kunnen ze de derde periodetitel nog pakken en daarmee nacompetitie om promotie bereiken. In de derde periode staat Forum Sport vierde met 14 punten achter VV Rijsoord (19 punten), Kloetinge en Die Haghe (beiden 16 punten). De VV Rijsoord staat in de competitiestand eerste met 54 punten (doelsaldo +33). De koploper moet echter naar Kloetinge, de nummer 2. Die hebben 51 punten en een doelsaldo van +29. De strijd om de titel is zo nog open. En daarmee ook die voor de derde periode. De kampioen vervalt sowieso uit de strijd om de periodetitel. Promotie is immers zeker. Daar komt bij dat Kloetinge al een periodetitel heeft: de tweede. Destijds was de VV Rijsoord tweede. Kortom Forum Sport moet in de strijd om de derde periode titel vooral letten op Die Haghe. Die spelen thuis tegen de SV Honselersdijk. In de periodestand zijn er echter vier ploegen die Forum Sport nog kunnen passeren mochten de Voorburgers verliezen of gelijk spelen: RVVH, Poortugaal, Heinenoord, Honselersdijk en SHO. Die laatste ploeg pakte eerder al de titel in de eerste periode en valt dus nu af. Het is Poortugaal – Delta Sport, RVVH – Brielle en Westlandia – Heinenoord. Voor de volledigheid: BVCB – Forum Sport werd 1 – 3.

Zaterdag vierdeklasser SEV speelt thuis tegen Semper Altius. Aftrap 14.30 uur. SEV is al verzekerd van nacompetitie om promotie. De bezoekers pakken bij winst de derde periode. Semper Altius – SEV werd 0 – 3.

Zondag hoofdklasser RKAVV ontvangt de SV Meerssen. Ook hier wordt om 14.30 gestart. RKAVV is door de zege vorige week bij IFC zo goed als veilig. Men heeft nu 28 punten (doelsaldo -9). De concurrentie om nacompetitie voor degradatie te ontlopen bestaat uit VC Vlissingen 26 punten (-21), IFC (-21) en Leonidas (-28) beiden 25 punten. SV Meerssen staat zesde en speelt nergens meer om. Leonidas speelt thuis tegen Halsteren (de nummer 2), Vlissingen moet naar Nuenen (de nummer 7) en IFC gaat op bezoek bij Unitas (dat nog de tweede periode kan pakken). SV Meerssen – RKAVV werd 2 – 0.

Tweedeklasser Stompwijk’92 ontvangt om 14.00 uur Altior, de nummer 9. De Stompwijkers moeten winnen en hopen dat de concurrentie om nacompetitie voor degradatie te ontlopen, punten verspelen. Stompwijk’92 staat nu dertiende (voor laatste) met 24 punten. Er boven staan ESTO en ONA beiden met 26 punten. Daarna is er een gat naar HVV Laakkwartier (29 punten). ESTO speelt uit bij RVC’33. Dat strijdt om de derde periodetitel. ONA moet op bezoek bij Foreholte, de nummer acht in de stand. Die ploeg is feitelijk uitgespeeld. Net als Altior overigens. Altior – Stompwijk’92 werd 6 – 3.

In zondag 3Hoog speelt de VV Wilhelmus op eigen veld om het kampioenschap tegen WCR. Het duel start om 14.00 uur. Vorige week bereikten de Voorburgers door een overwinning op HMSH al promotie naar de tweede klasse. Nu kan de titel in 3Hoog volgen, na het eerder ‘kampioenschap’ in 3C. De VV Wilhelmus moet zelf wel winnen van WCR, de nummer 5. De concurrenten COAL en HMSH spelen tegen elkaar. Ze hebben beiden één punt minder dan de Wespen (22 tegen 23 voor Wilhelmus). De doelsaldi zijn echter slechter dan het totaal van de Voorburgers: +19 versus +16 (HMSH) en +12 (COAL). Omdat het een halve competitie betreft speelden Wilhelmus en WCR nog niet tegen elkaar.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter