Onder het motto ‘Rugby?!, give it a try’, deden bijna 40 kinderen uit Leidschendam-Voorburg mee aan de bring-a-friend-dag bij de Voorburgse Rugby Club (VRC). Kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 12 jaar kwamen met hun rugbyvriend of -vriendin meetrainen tijdens een speciale training van de Guppen, Turven, Benjamins en Mini’s.

De allerkleinsten konden genieten van het rugbyspel tijdens een leuke en speelse Guppen training. Bij de Turven (6-7 jaar) mochten de meegekomen vrienden kennismaken met de beginselen van het tag rugby,  terwijl de jongeren bij de Benjamins (8-9 jaar) en Mini’s (10-11 jaar) de basis van het ‘echte’ rugbyspel leerden kennen. Dit alles uiteraard onder het waakzame en professionele oog van de trainers, die er alles aan deden om de nieuwkomers op hun gemak te stellen en een grandioze avond te bezorgen.

Natuurlijk stonden tijdens de training de rugby- en VRC-waarden discipline, respect, integriteit, kameraadschap, trots, passie en plezier centraal. ,,Voor de buitenwereld kan rugby overkomen als enkel een harde sport. Dat idee kan kinderen afschrikken. Vandaar dat we deze clinic georganiseerd hebben. Een zekere hardheid zit er op latere leeftijd wel in, maar de kinderen leren daar stapsgewijs mee omgaan. Zo leren we ze al op jonge leeftijd de beginselen en regels van de sport, zonder fysiek contact.”

,,Eerst via spelletjes, later steeds meer via doelgerichte trainingen. Ons trainingsprogramma wordt daarvoor samen met stichting Zebra ontwikkeld. Op deze manier raken ze met alle facetten vertrouwd en weten ze precies wat te doen en hoe te reageren. Binnen, maar juist ook buiten het rugbyveld. Daarnaast geven we ze ook van begin af aan de rugby- en VRC-waarden mee. Dat alles wilden we met deze speciale training overbrengen. En wie kan de emotie van deze sport, het plezier, de onderlinge verbondenheid van de teams, het omgaan met elkaar, de tegenstanders en de scheidsrechters beter overbrengen dan je eigen vriend of vriendinnetje”, aldus Maurits Schotte, hoofdtrainer Guppen en bestuurder Welzijn. ,,Vandaar deze naar nu blijkt succesvolle kennismaking.”

De Voorburgse Rugby Club, opgericht in 2015, richt zich volledig op de jeugd. Jongens en meisjes vanaf 4 jaar kunnen bij de rugbyclub komen trainen en meedoen aan de wedstrijden. De jongste deelnemers (Guppen, 4-5 jaar) spelen nog geen wedstrijden, maar leren de eerste vaardigheden tijdens leuke en speelse trainingen op woensdagavond en zaterdagochtend. Mer info op www.voorburgserugbyclub.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter