Dit is het overzicht van de laatste voorstellingen van dit seizoen in theater Ludens.  In juni zijn er nog twee voorstellingen en dan is het seizoen 2018-2019 ten einde. Men start weer op 13 september, dan is de eerste voorstelling van het seizoen 2019-2020. U kunt kaarten bestellen via de website www.theaterludens.nl. De kassa is geopend van donderdag t/m zaterdag van 14.00 – 16.00 uur en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Telefoon kassa: 387 11 68.

 Zaterdag 1 juni : Cabaret / Rob & Emiel – Onderweg   (12+). Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 19,00. Als Rob en Emiel het podium oprijden, begint de reis waarvan niemand weet waar die eindigt. En u reist mee. Is het podium in úw theater het einddoel of slechts het begin? Het antwoord zult u zelf moeten ontdekken. Onderweg van Rob en Emiel is theater-cabaret met een twist! Verwacht magie-strale acts, een bijzonder originele voorstelling en een absoluut onvergetelijke avond! De tijd vliegt voorbij en u verveelt zich geen moment omdat u gegarandeerd van de ene in de andere verbazing valt. Onderweg is een show voor volwassenen, waarbij jeugd (12+) meer dan welkom is.

Dinsdag 11 juni: Lunchconcert / Zemtsov Altviool Kwartet. Aanvangstijd: 12.30 uur. Toegangsprijs: € 8,00. Uniek en Bijzonder Een kwartet van vier altviolisten en dan ook nog uit één altviool familie, dat is zeker uniek en bijzonder te noemen. Het Zemtsov Altviool kwartet bestaat uit vader, moeder, dochter en neef Zemtsov. Mikhail Zemtsov, Julia Dinerstein – Zemtsov, Dana Zemtsov en Daniil Zemtsov. Alle vier studeerden bij zelfde leraar aan het Conservatorium Maastricht – de grote Russische altviool virtuoos Michael Kugel. Mikhail is altviool docent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en het Utrechts Conservatorium, Julia doceert aan de conservatoria van Rotterdam, Arnhem/Zwolle en Maastricht; Dana is winnares van een tiental concoursen, onder andere “Avond van de Jonge Musicus-2010” van NPS, de Kersjesbeurs in 2014 en ze ontwikkelt een internationale carrière als soliste.

Tussen 2010 en 2019 heeft het kwartet tientallen concerten gespeeld , waaronder het Grachtenfestival, Concertgebouw en Bethanien klooster in Amsterdam, De Doelen Rotterdam, ViolaViola Festival in Haarlem, Dutch Viola Society Festival in Dordrecht, festivals in Duitsland, Estland en Italië. Het kwartet heeft masterclasses gegeven in het Koninklijk Conservatorium Den Haag, Utrechts Conservatorium, Masterclasses van Dutch Viola Society, en het geeft enkele keren per jaar een eigen Zemtsov Viola Masterclass in Nederland, Duitsland en Italië. Het kwartet heeft meerdere keren opgetreden op de radio (Radio 4; “Klassika Radio”, Estland) en televisie (Podium Witteman, Vrije Geluiden, NED1). In 2014 is Debuut CD van het Kwartet verschenen op de label “NAVIS” en het werd uitgebreid geprezen in onder andere tijdschrift “Luister”. In 2016 heeft het Kwartet een bewerking van Harold in Italië van H. Berlioz uitgevoerd met het Nationaal orkest van Estland o.l.v. Leif Segerstam.

Programma: Max von Weinzierl (1841-1898) / Y. Bowen (1884-1961) / F. Bridge (1884-1941) / Nelu Fieraru (geb. 1953) / A. Piazzolla (1921-1992)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter