Het Kanaal van Corbulo is mogelijk langer bevaren dan tot nu toe aangenomen. Dat stelt de burgemeester van Voorschoten, mevrouw Bouvy-Koenen, in een brief aan haar gemeenteraad. Aanleiding voor haar opmerking is de vondst van aardewerk uit het einde van de tweede eeuw na Christus op de bodem van het Kanaal in Voorschoten.

Het Kanaal werd rond 50 na Christus aangelegd in opdracht van de Romeinse veldheer Gnaius Corbulo. Het loopt ook door Leidschendam-Voorburg. Voorschoten heeft in drie zone’s opgravingen naar het Kanaal laten doen: in de Vlietwijk, de Starrenburgerpolder en de Knippolder. Bij het onderzoek in de Vlietwijk is de ‘bijzondere ontdekking’ gedaan, aldus de burgemeester.

De oude Romeinse Limes (noordgrens van het Romeinse rijk) staat sinds 2011 op de voorlopige lijst Werelderfgoed.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter