Burgemeester Klaas Tigelaar heeft een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer J.H.J. de Haas uit Voorburg. De heer De Haas is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats bij Jachtwerf de Haas in aanwezigheid van familie en bekenden.

De heer De Haas krijgt de onderscheiding voor zijn vrijwillige inzet op de jachtwerf. Daar geeft hij bezoekers adviezen over het onderhoud van hun boot en helpt ze aan materialen. Zijn sociale betrokkenheid komt ook nog eens tot uiting, omdat hij 25 jaar lang zijn verstandelijk beperkte buurjongen van alles heeft geleerd op de jachtwerf. Ook voor anderen die maatschappelijk buiten de boot dreigen te vallen, heeft de heer De Haas veel aandacht en tijd.

Voor parochie De Verrezen Christus in Voorburg is de heer De Haas al jarenlang fotograaf bij doop-, communie-, huwelijks- of begrafenisplechtigheden en ook is hij lid van de bouwcommissie. Bij Roeivereniging De Laak is hij een multifunctionele vrijwilliger.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter