Nieuws
VVD wil betere informatie over Haagse bouwplannen

De VVD wil betere informatie voor inwoners over Haagse bouwplannen. Er wordt, aldus de liberalen,  volop gebouwd in en om onze gemeente. Het gebied rondom Station Laan van NOI en de Binckhorst worden door Den Haag in rap tempo ontwikkeld. Zoals bekend is de VVD voorstander van bouwen, vooral om aan de vraag voor meer woningen in het middensegment en seniorenwoningen te voldoen. Tegelijk moeten inwoners van Leidschendam-Voorburg wel van de juiste informatie worden voorzien.

Begin april werd een uitnodiging voor een informatieavond over de plannen met het voormalig ministerie van Sociale Zaken niet verspreid onder inwoners aan de Voorburgse kant van het Station, met veel onrust tot gevolg. Pas na vragen van de VVD werd de uitnodiging alsnog verspreid en kwam er een extra informatieavond.

,,Dit kan en moet beter”, aldus VVD-raadslid Ole Heil. ,,Het gebeurt te vaak dat inwoners in het nieuws moeten lezen dat er een grote wijziging in de openbare ruimte plaatsvindt, zonder dat hierover goede informatie te vinden is. Zeker als die plannen net de andere kant van de gemeentegrens beslaan, lijken onze inwoners soms buitenspel te staan.”

Onlangs verschenen er berichten in de media over de geplande bouw van een 50 meter hoge woontoren op het Maanplein, naast het voormalige Internationaal Strafhof, net aan de andere kant van de gemeentegrens. Inwoners van Voorburg-West zijn hierover niet geïnformeerd en betrouwbare informatie over de plannen lijkt nergens te vinden.

Heil: ,,Dit zorgt uiteraard voor onrust. Je wilt gewoon weten waar je aan toe bent, maar zelfs die informatie is er niet. Inwoners benaderen de gemeente Den Haag, Leidschendam-Voorburg, projectontwikkelaars, aannemers, allemaal in de hoop meer informatie te krijgen, maar zonder succes. Ik heb vragen aan B&W moeten stellen om meer inzicht krijgen in de plannen. Wij willen dat het college de handschoen serieus oppakt. Niet alleen nu, maar bij alle bouwplannen. De informatie moet eerder en beter.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter