Het Voorburgs Operakoor hield een Muziekfestival in de Kruisheuvelkerk in Leidschendam. Het festival stond onder de algehele leiding van Peter Janka met medewerking van het Voorburgs Operakoor (VOK) onder leiding van Peter Janka, a Capellakoor Cantiamo met dirigent Jeroen Bosman , Harmonieorkest Forum Hadriani onder leiding van Eloy Wigman, de solisten Ellen van den Berg (sopraan), Gabriëlle Sturrus (mezzo sopraan) en de pianisten Bart van den Bos en Natasja Douma. De presentatie was in handen van Marcel Mulder.

Het VOK zong werken van: Verdi (Nabucco), Verdi (I lombardi), Verdi (La Forza dell destino), Eduard Kunneke (selectie uit Glückliche Reise), Adrew Lloyd Webber (Aspects of love). Catiamo zong werken van: Adriano Banchieri (Contrapunto bestiale alla ment), Joseph Haydn (Komm, holder Lenz), Max Frey (Radhalaila), Yme G. Visser ( Mama,’k wil een man hè), Henry Purcell (If music be the food), Nicolay Kedrov (Otce Nas), Jacob Arcadelt (Il bianco e dolce cigno), Enrique Fábrez (Boleros Sevillanos). Ellen, Gabriëlle en Bart: Stabat Mater, Quis Est Homo, Sancta Mater, Vendrai Carino van Mozart en het Kattenduet van Rossini. Het Harmonie orkest Forum Hadriani speelde: Lady Gaga in concert, Time to say goodbye, Queens park melody, Halleluja, Hollandse Hits, Reverie en Pirates of the Carribean.

Voor alle optredenden was er een luid en dankbaar applaus. (foto’s Ot Douwes)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter