In de Oude Kerk in Voorburg vond het 32ste jaarconcert van Lionsclub Voorburg plaats. Deze concertreeks staat bekend om de verrassende top artiesten die elk jaar weer worden geboekt. Dit jaar zorgde Michael Varekamp & The Legends voor een spectaculaire avond. Door verkoop van entreekaartjes, advertenties in het programmaboekje en sponsoring kon een bedrag van €9.000 worden overhandigd aan de twee goede doelen van dit jaar: Stichting Bribos en het restauratiefonds voor de toren van de Oude Kerk.

Michael Varekamp & The Legends is internationaal befaamd en heeft optredens ‘all over the world’. Deze jazzband speelt meeslepend en vol passie. Precies de energie waarmee de jazz ooit begon op Congo Square in New Orleans. Muziek die mensen raakt en samenbrengt. Dat is afgelopen vrijdag wel gebleken. Speciaal voor dit Lionsclub Voorburg jaarconcert werd de formatie aangevuld met zangeres Izaline Calister. Met haar prachtige, heldere stem wist zij de harten van de jazzliefhebbers te veroveren. Op het programma stonden een mix van classics en vele originals. In een overvolle Oude Kerk bracht Michael Varekamp & The Legends, samen met Izaline Calister een ode aan de legendarische namen uit de jazz zoals Louis Armstrong en Duke Ellington. En het aanwezige publiek kon het zeer waarderen en ging volledig ‘uit het dak’.

Met dit jaarlijkse concert combineert Lionsclub Voorburg een fantastische, muzikale avond met het ondersteunen van lokale goede doelen, die een financieel steuntje in de rug zo goed kunnen gebruiken. Dit jaar kon een check worden overhandigd aan de stichting Bribos en het restauratiefonds voor de toren van de Oude Kerk in Voorburg. Beide doelen ontvingen ieder een bedrag van €4.500 ter ondersteuning van hun goede en nodige werk.

Ervaringsdeskundige vrijwilligers van de stichting Bribos ondersteunen kankerpatiënten rondom hun behandelingen. In het oncologisch centrum in HMC Antoniushove in Leidschendam heeft de stichting 2 kamers waar patiënten lotgenoten kunnen treffen, ervaringen kunnen uitwisselen en elkaar kunnen ondersteunen. Oprichtster van de stichting, Brigitte Bosman, zelf ervaringsdeskundige, bedankte iedereen namens alle patiënten en gaf aan dat er nu heel veel ‘verwentasjes’ kunnen worden gevuld om de toch al zo getroffen patiënten te verwennen en het leed even te kunnen verzachten.

Namens het restauratiefonds van de Oude Kerk sprak mevrouw Els Beimers haar dank uit. Zoals iedere Voorburger heeft kunnen zien heeft de toren van de Oude Kerk, officieel Martini Kerk, lange tijd in de stijgers gestaan en is dit rijksmonument volledig gerestaureerd. De markante toren in hartje centrum van Voorburg, is in 1400 gebouwd en was toe aan een grondige opknapbeurt. Naast groot algemeen onderhoud is onder meer al het lood en de dakbedekking vernieuwd. En ook de nieuw vergulde windvaan schittert weer als vanouds. De eeuwenoude toren en de kerk, die zo gezichtsbepalend zijn voor het oude Voorburg, zijn hiermee weer in oude luister hersteld en kunnen de toekomst weer aan.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter