,,Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen stemde ik op de VVD. Ik was wat ze noemen een zwevende kiezer. Kort voor de verkiezingen liepen er VVD’ers met kliko’s en bezems door de straten. De VVD voerde campagne voor een beter afvalbeleid. Ik besloot het VVD verkiezingsprogramma eens door te lezen.

Ik las dat het milieu bij de VVD hoog in het vaandel stond en dat ze het afval door de afvalverwerker wilden laten scheiden. Volgens de VVD was dit heel goed mogelijk en kon de afvalverwerker dat zelfs beter dan de burger dat kan. Toen ik dit las begreep ik eigenlijk niet waarom dit niet al lang was ingevoerd. Ik draag graag mijn steentje bij aan een beter milieu en ook al is afval scheiden met een beetje goede wil best te doen, het is toch makkelijker om alles in één vuilniszak te doen. En als de afvalverwerker het daarna keurig scheidt is dat een win-win situatie. Ik was dus overgehaald en stemde op de VVD.

De VVD kwam in het nieuwe college en een wethouder van de VVD ging nu over het afval. Het kon dus niet lang meer duren voordat het na-scheiden zou worden ingevoerd, dacht ik. Afgelopen week las ik op Vlietnieuws dat Avalex een onderzoek had uitgevoerd en dat daaruit bleek dat na-scheiden nog helemaal geen goed alternatief is voor afval scheiden aan huis. Ik geloofde mijn ogen niet. De VVD had mij met hun standpunt voor na-scheiden keihard voorgelogen.

Dat niet alles wat een partij wil ook kan worden gerealiseerd begrijp ik wel. Er moeten in een coalitie compromissen worden gesloten. En dingen doorvoeren kost tijd. Maar dat een partij een standpunt in neemt dat regelrecht uit het land der fabelen is gegrepen vind in ongehoord. Blijkbaar vinden ze het bij de VVD heel normaal om hun kiezers voor te liegen, want ook na het onderzoek van vorige week staat het na-scheiden nog steeds als standpunt op de site van de VVD-LV. Het verklaart in elk geval de welbekende kloof tussen burger en politiek. Ik denk er inmiddels hard over om bij de volgende verkiezingen thuis te blijven.”

(Naam inzender bij redactie bekend)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter