Nieuws
Voetbalweekeinde: Het zit er op

De competitie zit er op voor de lokale voetbalclubs. De VV Wilhelmus werd kampioen in de derde klasse zondag. Promotie naar de tweede klasse stond al vast. SEV speelt nacompetitie voor promotie naar de derde klasse zaterdag. RKAVV blijft hoofdklasser op de zondag. En Stompwijk’92 moet via de nacompetitie proberen tweede klasser op zondag te blijven. Forum Sport tenslotte greep net naast een periodetitel die recht had gegeven op nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse zaterdag.

Forum Sport – BVCB 2 – 0

Forum Sport was veruit de betere ploeg in de wedstrijd tegen de gasten uit Bergschenhoek. Scherp in de duels, meer creativiteit in het spel en technisch beter. In de 15e minuut werd het 1-0 dor een doelpunt van linkervleugelverdedier Timo Ploumen. Hij werd keurig aangespeeld door Mostava Frederik en haalde hard uit met zijn rechter. Keeper Mark Gaerthe was kansloos.

Forum Sport was heer en meester op het veld en het was jammer dat dit overwicht niet meer doelpunten oplevert. In de rust waren de bestuurders van BVCB er niet gerust op. Promotie degradatie dreigde, ook al door de andere tussenstanden in de poule. En waar een beetje op gerekend was: een feller BVCB na rust bleek onjuist.

Forum Sport hield het initiatief. Het kon de voorsprong uitbreiden naar 2-0. Edoardo Saurwalt gleed een scherpe voorzet van Brian de Jong in de 74e minuut binnen. De wedstrijd was gespeeld.

De afscheid nemende trainer Bas Steffens wisselde nog drie keer. De geblesseerde Tom Bijen werd vervangen door Marc du Chatinier en Brian de Jong en Edoardo Saurwalt maakten plaats voor Joshua Stenvoorden en Orlando Agues Ribeiro. Aan de stand veranderde niets meer.

Met spanning werden de uitslagen van de andere wedstrijden bekeken. VV Rijsoord pakte de titel. SV Honselersdjk won ruim uit bij Die Haghe en zo greep Forum Sport naast de prijzen (de derde periodetitel). BVCB speelde zich op doelsaldo veilig en daar was de opluchting enorm.

Forum Sport eindigde in zaterdag 1B als vijfde met 42 punten uit 26 wedstrijden. Doelsaldo 53 – 32. Qua doelpunten gescoord bereikte Forum Sport een derde plek; bij de stand om minste goals tegen een tweede stek. In de eerste en derde periode werd een tweede plaats bereikt. Het bleek desondanks niet genoeg voor nacompetitie om promotie.

Overige uitslagen

SEV – Semper Altius 2 – 1 (25e Paul Janssen, 53e eigen doelpunt SA, 71e 2-1 penalty). SEV speelt nacompetie om promotie naar de derde klasse.

RKAVV – SV Meerssen 2 – 2 (10e Hamza Boukhari 1-0, 73e Hamza Boukhari 2-2)

Stompwijk’92 – Altior 2 – 2 (46e John Onderwater 1-2, 53e Rick Luiten 2-2)

VV Wilhelmus – WCR 3 – 1 (20e Kevin Besamusca 1-0, 23e Jacky Adam 2-0, 61e Youri Bruno 3-1)

SEV eindigde in 4C als tweede met 50 punten uit 24 duels, doelsaldo 89-34. RKAVV werd in de hoofdklasse elfde met 29 punten uit 28 wedstrijden. Doelsaldo 33-42. Stompwijk’92 kwam op een dertiende plaats terecht met 25 punten gepakt in 26 ontmoetingen. Doelsaldo 43-69. Wilhelmus pakte in 3Hoog de titel met 26 punten uit elf wedstrijden. Doelsaldo 32-11. Als alle berichten kloppen moet SEV aanstaande zaterdag 1 juni voor  de nacompetitie thuis aantreden tegen RVC Celeritas. Stompwijk’92 hoeft pas op 10 juni aan de bak, thuis tegen SV DONK.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter