Ondanks een landelijke staking in het stads- en streekvervoer alsmede bij de NS zullen er vandaag in Zuid-Holland toch ad-hoc wel bussen, trams, metro’s en treinen rijden. Dat stelt gedeputeerde Floor Vermeulen in een brief aan Provinciale Staten. Hij zegt zich daarbij te baseren op signalen die hij heeft gekregen en op het feit dat de stakingsbereidheid per ‘remise’ of ‘station’ zal verschillen. Eerder bepaalde de rechter dat Schiphol per trein hoe dan ook bereikbaar moet blijven. Dat geldt echter alleen voor de verbinding tussen de luchthaven en Amsterdam CS. Vanuit Leiden is dat dus niet het geval. Rijkswaterstaat waarschuwt voor filevorming op de rijkswegen. De NS heeft mensen opgeroepen niet naar de stations te komen. De NV Schiphol deed hetzelfde richting mensen die naar de luchthaven wilden komen zonder een vlucht te nemen. Met de staking willen de vakbonden de eis dat de pensioenleeftijd niet verder wordt opgetrokken, onderstrepen. De effecten van de staking zijn mogelijk ook nog morgen, woensdag, in de treinenloop te merken. Overigens wordt er woensdag in een aantal bedrijfstakken gestaakt vanwege de pensioenleeftijd. (foto: Prorail)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter