Leidschendam-Voorburg is een nieuw kunstproject rijker. Donderdag 6 juni start in wijkcentrum De Groene Loper, Van Royenstraat Voorburg, de Roze Olifant, een project voor psychisch kwetsbare mensen uit deze gemeente. Het kunstproject is een samenwerkingsverband tussen Sport en Welzijn (SenW), Woej, Fonteynenburg, GGZ Rivierduinen en de Bibliotheek aan de Vliet. Doel van het project is mensen met een psychische kwetsbaarheid op laagdrempelige wijze kunst en cultuur te laten beleven.

Het kunstproject de Roze Olifant is voortgekomen uit ‘Gebundelde Kracht’, een samenwerkingsproject van de gemeente Leidschendam-Voorburg en diverse welzijns- en GGZ-organisaties. Deze bundeling van krachten is een voorbeeld van een project voor mensen met een psychische kwetsbaarheid, waarin alle partijen samenwerken om participatie te bevorderen en stigmatisering tegen te gaan. Voor de Roze Olifant kunnen deelnemers kunstworkshops volgen van Annemieke Fierinck (Mobiele Kunstbrigade), Juliette Pestel (Atelier Juliette Pestel) en Naomi Lamens (Praktijk eigen-zinnig-heid).

Wilt u de start van het kunstproject bijwonen, meldt u dan aan via h.vandervoort@fonteynenburg.nl of bel 085-485 69 00.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter