,,De voor het voetlicht gebrachte schets van variant 12 voor de aanpassing van de N14 bezorgt mij een fobie van de te verwachten  verkeerschaos voor de  Voorburg/Leidschendamse kruisingen.  De N14 lijkt  ‘dubbeldoorgaand’ maar is dat hier net zo min als bij de Bezuidenhoutseweg en de Wittenburgerweg, immers er zijn ook hier verfoeide  verkeerslichten bij de opritten van de rechterbanen  gepland, geen onbelemmerde doorstroming dus. Daarbij is de geschetste situatie onheus voor het enorme Mall of the Netherlands  parkeerveld  P1,  de Lavendel/via Verdi, het Politieburo en de IJsvogellaan.
Mijn idee is de twee linkerbanen ‘doorgaand’ over een viaduct en de beide rechterbanen met op en afritten middels een gelijkvloerse Taillonde (getailleerde rotonde, kost minder ruimte en geeft minder steile op en afritten van de viaducten) hun doorgang vinden. Verdere op en afritten van de taillonde zijn dan voor de Brandweer, de Voorburg/Leidschendam wegen, een siamese P1/Lavendel en een  Politie/IJsvogel.”
(Aart van der Stigchel, aenco189@gmail.com. Illustratie: schets Heuvelweg/Monseigneur van Steelaan. Ideetje: voor de fietsers om over te steken een bij-strookje langs het viaduct)
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter