Nieuws
D66: Blunderbrug lost niets op

D66 heeft kennisgenomen van de presentatie van onderzoeksbureau Antea, dat voor de vierde keer een onderzoek uitvoerde naar de doorstroming in en bereikbaarheid van het Damcentrum. De resultaten zijn volgens D66 duidelijk en bevestigen de resultaten van eerdere onderzoeken: een extra brug over de Vliet leidt niet tot minder verkeer in de gemeente, maar zorgt juist voor méér.  Uit de eerste resultaten van een bewonersenquête blijkt dat het grootste deel van de inwoners ook geen voorstander is van een extra brug.

Wouter Jorissen: ,,Al voordat het onderzoek begon hebben wij onze twijfels geuit over het nut van dit extra onderzoek. Het was al lang duidelijk dat de blunderbrug niets op zou lossen.”  Volgens Jorissen zijn presentaties een duidelijk signaal naar het college van B&W. ,,Het college moet zichzelf nu goed achter de oren krabben. Na deze presentaties zou het heel vreemd zijn als het college toch een variant met een extra brug voorstelt. Ik kan me ook niet voorstellen dat een college dat miljoenen moet bezuinigen, ervoor durft te kiezen om miljoenen over de balk te gooien voor een brug die alleen maar problemen brengt in plaats van oplost.”

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter