De gemeente heeft A Walk in the Park de afgelopen vijf jaar met 142.400 euro gesteund. In het eerste jaar (2015) kreeg de organisatie nog geen cent maar daarna stegen de bedragen jaarlijks: 2016 vijftienduizend euro, 2017 33.800 euro, 2018 46.120 euro en dit jaar 47.500 euro. Voor de laatste editie van het Voorburgse festival liet de organisatie weten er mee op te houden, onder andere omdat de subsidie voor 2020 niet zeker was. Sindsdien zijn de grootste coalitiepartij VVD, en de grootste oppositiepartij GBLV in de bres gesprongen voor het evenement. Beiden willen dat het blijft bestaan, inclusief gemeentelijke financiële ondersteuning. De twee partijen hebben een meerderheid in de gemeenteraad. Overigens is de gemeente niet de enige sponsor van A Walk in the Park. De organisator van het evenement, Dave Fisser, heeft overigens nog geen subsidie voor 2020 bij de gemeente aangevraagd. De subsidie komt uit de budgetten voor evenementen, cultuur, sport en het Huygenskwartier.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter