Donderdag 30 mei is niet alleen Hemelvaartsdag maar ook Polderdag. Voor de gelegenheid zijn in deze regio vijf fietsroutes uitgezet waarvan er twee Leidschendam-Voorburg aandoen. Zo is er een route Zoeterwoude – Stompwijk van 26 kilometer die de deelnemers ook richting Zoetermeer stuurt. Daarnaast is er een fietsroute Duin Horst & Weide van 32 kilometer die Leidschendam-Voorburg, Wassenaar, Leiden en Voorschoten verbindt.

Voor de eerstgenoemde route kan een startbewijs gehaald worden bij Kolibri Jachtbouw, Dokter van Noortstraat 117a, Stompwijk. Voor de tweede route moet u dat doen bij Camping Noorthey, Noortheylaan 27a Leidschendam-Voorburg. Het startbewijs is een unieke fietsbel. U kunt tussen 10.00 en 13.00 uur beginnen met fietsen. U krijgt een kaart mee alsmede informatie over de activiteiten langs de route. Kijk voor meer informatie op https://landvanwijkenwouden.nl/polderdag/

De routes voeren  langs de prachtige natuur en historie van het platteland, zo dicht bij de stad. Onderweg bezoekt men boerderijen, kwekerijen en cultureel erfgoed. De ondernemers in het buitengebied zetten speciaal op deze dag de deuren van hun bedrijf open, organiseren leuke activiteiten en serveren de lekkerste (streek)-hapjes en drankjes.

Er worden ieder jaar heel veel bijzondere activiteiten georganiseerd die een uniek kijkje bieden in het leven en werken op de boerderijen, molens en kwekerijen, en de bezoeker kennis te laten maken met de dieren en planten die leven in de polder. Luister naar een optreden, maak de strobalenrace mee en proef heerlijke huisgemaakte producten. Ook voor de kinderen zijn er leuke activiteiten: oud-hollandse spelletjes, een springkussen, ponyritjes, spelen in de hooiberg en slootjessafari.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter