Nieuws
Voorburgse scholieren vallen in de prijzen

Vier scholieren uit Voorburg maken kans op de Onderwijsprijs van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW): een prijs voor de beste vwo-profielwerkstukken van Nederland. Of ze op de eerste, tweede of derde plaats belanden, wordt pas op 11 juni bekend als de prijs formeel wordt uitgereikt. Er is ook een geldbedrag verbonden aan goud, zilver of brons.

Famke van der Meer en Marilou Schaafsma van het Gymnasium Novum uit Voorburg viel het op dat in de geschiedenislessen nauwelijks werd gesproken over het handelen van de Nederlanders in Indonesië̈ tussen 1945 en 1949. Waarom wordt er zo weinig over deze vaderlandse geschiedenis geschreven? En is dit door de jaren heen anders geweest? Met dit fascinerende, maar gevoelige onderwerp vallen zij in de prijzen in de categorie Cultuur & Maatschappij.

Hannah van Arkel en Evelien van Meeteren van het Sint-Maartenscollege uit Voorburg onderzochten de succesfactoren achter de recente groei van Jumbo en komen hiermee op het erepodium van Economie & Maatschappij. Ze belichtten de risicovolle overname van La Place, concurrentie van HelloFresh, sponsoring, efficiënter inkopen, enzovoort. Daarnaast geven ze Jumbo concreet advies: ‘weg met de kiloknallers, motiveer de consument duurzame keuzes te maken!’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter