Nieuws
Peiling nieuwe Vlietbrug ‘niet representatief’

De gemeente heeft het resultaat van de peiling die men zelf organiseerde over maatregelen die de doorstroming in en bereikbaarheid van het Damcentrum in Leidschendam moeten vergroten, als ‘niet representatief’ bestempeld.

Zoals Vlietnieuws dinsdag al berichtte deden er 1541 mensen mee aan de peiling. Een meerderheid keerde zich tegen de bouw van een nieuwe brug over de Vliet.

Uit cijfers die de gemeente nu heeft vrijgegeven blijkt dat 716 deelnemers (46,5 procent) koos voor het optimaliseren van de huidige situatie plus selectieve toegang tot het Damcentrum voor automobilisten. Dat waren vooral inwoners van de wijken Damsigt en Klein Plaspoel Polder.

Voor een nieuwe brug met tweerichtingsverkeer stemden 287 mensen. Zij kwamen vooral uit Leidschendam-Zuid en het Damcentrum. Voor een nieuwe brug met tweerichtingsverkeer en selectieve toegang tot een groot deel van Leidschendam stemden 248 mensen (bewoners Damcentrum en Voorburg-Oud).

Als de minst aantrekkelijke optie werd een nieuwe brug met één rijstrook Leidschendam uit bestempeld (554 stemmen), gevolgd door een nieuwe brug met tweerichtingsverkeer (269 stemmen) en het optimaliseren van de huidige situatie gecombineerd met selectieve toegang tot een groot deel van Leidschendam (172 stemmen).

De meeste deelnemers aan de peiling kwamen uit Damsigt (270) gevolgd door inwoners van het Damcentrum (236) en Leidschendam-Zuid (121).

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter