Tachtig kinderen verdeeld over totaal 9 teams van ’s Gravendreef College, Sint-Maartens College, François Vatel, en Corbulo streden om een mooie beker tijdens het eerste scholentoernooi van de rugbyvereniging. Er werden mooie wedstrijden Rugby-Sevens gespeeld: 7 tegen 7 met voor de veiligheid aangepaste regels. Zo waren tackles en scrums bijvoorbeeld niet toegestaan.

Om de scholieren van de verschillende scholen goed voor te bereiden zijn er vooraf tijdens de gymlessen op de vier deelnemende scholen en het Veurs Voorburg een viertal clinics gegeven door trainers van de Voorburgse Rugby Club. Dankzij een Maatschappelijk Verantwoord Verenigingen subsidie vanuit de gemeente aangevuld met middelen vanuit de rugbyvereniging hebben in totaal 290 tieners uit Leidschendam-Voorburg kennis gemaakt met de rugbybasics en de in de sport heersende normen en waarden. ,,We zijn er trots op als vereniging, door samen te werken met de gemeente en de scholen, bij te kunnen dragen aan het bevorderen van een gezonde levensstijl van de Voorburgse jeugd”, aldus Maurits Schotte, bestuurder Welzijn van VRC.

Er waren teams van enkel eerstejaars die het opnamen tegen teams van vierdejaars. De inzet, het doorzettingsvermogen en de mentaliteit van het ’s Gravendreef team was  noemenswaardig. Zij streden als ware Davids tegen de Goliaths van het toernooi wat de middag een extra impuls gaf. Uiteindelijk ging de overwinning naar het Sint-Maartens College, en was er een gedeelde tweede plaats voor de François Vatelschool en het Corbulo College.

,,Een traditie is geboren, we kijken terug op een geslaagd toernooi op onze mooie eigen locatie aan de Star in Leidschendam. Volgend jaar zullen we zeker weer clinics en trainingen geven aan hopelijk nog meer scholen en wie weet leidt dit event tot nieuwe teamgenoten. Versterking bij onze Cubs (12 en 13 jaar), Junioren (14 en 15 jaar) en Colts (16 en 17 jaar) kunnen wij altijd gebruiken”, besluit Schotte.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter