De provincie Zuid-Holland stimuleert, ondersteunt en initieert activiteiten om er een bijzonder feest van te maken. Vanaf 31 augustus 2019 kunnen organisaties voor hun activiteiten in het kader van de viering van 75 jaar vrijheid subsidie aanvragen via de Subsidieregeling 75 jaar vrijheid. Zie ook de website www.zuid-holland.nl/75jaarvrijheid Nu al is het mogelijk via de website een proefaanvraag te doen.
Het Erfgoedhuis Zuid-Holland brengt in opdracht van de provincie Zuid-Holland bijzondere, interessante en/of ontroerende verhalen over en rond de bevrijding van de provincie bijeen. In april 2020 volgt publicatie van deze Zuid-Hollandse verhalen, in druk en/of via een website. Zuid-Holland besteedt in het kader van 75 jaar vrijheid speciale aandacht aan digitale vrijheid in de hedendaagse informatiemaatschappij, waarin alles en iedereen online is te vinden en privacy soms niet lijkt te tellen.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter