Nieuws
Adviezen brandveiligheid Kulturhus niet opgevolgd

Bij de bouw van het Kulturhus in Stompwijk zijn adviezen inzake de brandveiligheid van het gebouw niet opgevolgd. Het gaat dan om zaken die stonden in een zogenoemd brandadviesrapport en om aanbevelingen van FlameteQ; een bedrijf gespecialiseerd in brandveiligheid.

Dat stellen de onderaannemers die bij de bouw van het Kulturhus betrokken waren. Of het gebouw daardoor ook brandgevaarlijk is, willen de onderaannemers niet meteen beweren. Daardoor is een visuele inspectie van het gebouw noodzakelijk, zo geven zij aan.

Volgens de onderaannemers in het brandadviesrapport pas gemaakt toen de bouw van het Kulturhus al aan de gang was en bijvoorbeeld gevelplaten al werden geproduceerd. Voor een deel van deze gevelplaten is de productie later aangepast om te kunnen voldoen aan het brandadviesrapport; bij een ander deel van die platen gebeurde dat echter niet.

Inmiddels heeft verantwoordelijk wethouder Astrid van Eekelen erkend dat het Kulturhus nog gebreken kent. Er zou echter geen gevaar zijn voor de schoolkinderen die sinds begin maart gebruik maken van het gebouw.

Volgens de onderaannemers heeft de gemeente de uitvoering van de werken tijdens de bouw niet goed gecontroleerd. Over die controle zegt de wethouder in een bericht aan de gemeenteraad over de perikelen rond het Kulturhus niets.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter