Nieuws
Den Haag: ‘Voorburgse’ kaart niet relevant

Den Haag praat met de gemeente Leidschendam-Voorburg over de invloed die de bouwplannen rond station Laan van Nieuw Oost Indië – onderdeel van het Centraal innovatie district (CID) – kunnen hebben op Voorburg. Een kaart waarop de CID-grens over een groot deel van de Voorburgse wijken Bovenveen en Voorburg-Noord was getekend, is niet relevant.

Dat heeft een woordvoerder van de gemeente Den Haag desgevraagd laten weten. Op 16 mei organiseerde de gemeente Den Haag een zogenoemde ‘inloopbijeenkomst’ over het CID. Daar werd een kaart getoond waarop het grensgebied van CID was ingetekend. Die grens liep deels over Voorburgs gebied (het deel tussen de spoorbaan Amsterdam-Rotterdam, Spinozalaan/park ‘t Loo, Mgr. Van Steelaan, Potgieterlaan, Van Arembergelaan, Van Duivenvoordelaan, Van Montfoortstraat en de Utrechtsebaan).

Aanwezige Haagse ambtenaren gaven daarbij aan dat Den Haag met Leidschendam-Voorburg is gesprek was over de ontwikkelingen op dat Voorburgse stuk.

Een woordvoerster van B&W in Leidschendam-Voorburg liet weten dat ‘kaarten waarop een groter CID-gebied staat ingetekend (inclusief een groot deel van Voorburg-Noord en Bovenveen) zijn onjuist want duidelijk verkeerd, te ruim, ingetekend’.

De zegsman van B&W in Den Haag laat nu weten dat Den Haag alleen over het eigen grondgebied gaat (het stuk tussen de Van Alphenstraat en de spoorbaan Amsterdam-Rotterdam, red.).

Over de kaart met een groter CID-gebied wil hij niet speculeren. ,,Ik weet niet welke kaart dat was. Ik heb de kaart niet gezien. Ik kan er niets over zeggen. Er is maar één kaart relevant. Die zit in de gebiedsagenda ICT-Security Campus (onderdeel van CID, red.).’’

Op de bewuste kaart staan de gebouwen ingetekend die Den Haag rond station Laan van Nieuw Oost Indië wil neer zetten. Daar zitten ook torenflats bij. Onder andere over de hoogte van die gebouwen praat Den Haag met Leidschendam-Voorburg.

Hoe de bewust kaart met het grote CID-gebied op de inloopbijeenkomst terecht is gekomen en op last van wie dat gebeurd is, zegt de woordvoerder niet te weten en ook niet te kunnen achterhalen. Een uitspraak dat het om een ‘indicatieve’ kaart zou zijn gegaan trekt hij in nadat hij erop gewezen is dat indicatief ‘een aanwijzing voor een mogelijke ontwikkeling in de toekomst’ betekent.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter