Activiteiten
Maak eens kennis met een leeskring

In de bibliotheek in Voorburg en Rijswijk is op de zaterdagen 8 en 15 juni van 11.00 tot 12.30 uur een inloopbijeenkomst over leeskringen. Voor wie lid wil worden van een leeskring of  een leeskring wil starten,  is deze ochtend hét uitgelezen moment. In juni zijn de landelijke ‘Spannende Boeken Weken’. Die vormen traditiegetrouw de aftrap van het ‘Zomerlezen’. Door zich aan te sluiten bij een leeskring kan men het hele jaar door praten over de boeken die gelezen worden en en over de favoriete schrijvers.

Jaap van Buren: ,,In een leeskring leest u met een kleine groep mensen tijdens een aantal weken hetzelfde boek. Daarna komt u bij elkaar om te praten en te discussiëren over het boek. Met elkaar praten over een boek leidt vaak tot andere inzichten. En u ontdekt schrijvers en boeken die u nog niet kende. Tijdens de bijeenkomst in de bibliotheek hebt u de gelegenheid om andere boekenliefhebbers te ontmoeten en om mogelijk samen een leeskring te vormen. Of u sluit u aan bij een bestaande leeskring. Verder geeft een medewerker van de bibliotheek informatie over het opstarten van een leeskring en het lenen van Leeskringkoffers.”

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter