Zuid-Hollandse regio’s mogen in hun nieuwe woningbouwprogramma’s 30% meer woningen inplannen dan nodig is volgens de voorspellingen. Daarmee wil de provincie voorkomen dat er te weinig woningen worden gerealiseerd als er plannen uitvallen of vertragen.
Het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) stelde onlangs dat er in heel Nederland te weinig bouwplannen zijn om het tekort aan nieuwe woningen op de woningmarkt terug te dringen. Eerder al trokken Zuid-Hollandse gemeenten bij de provincie aan de bel met een soortgelijk signaal: alleen plannen maken voor het verwachte aantal benodigde woningen is niet genoeg. Er zijn namelijk altijd plannen die vertraging oplopen of zelfs niet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld vanwege bezwaar van omwonenden. De provincie heeft daarom nu besloten dat regio’s meer woningen mogen programmeren dan de verwachte behoefte: namelijk 30% meer.

Gedeputeerde Adri Bom-Lemstra: ,,Met deze maatregel hopen we dat uiteindelijk 100% van de woningbehoefte daadwerkelijk gerealiseerd wordt, zodat er op den duur voor iedereen in Zuid-Holland een geschikte woning is. De juiste woning op de juiste plek wel te verstaan, want ook bij deze nieuwe werkwijze staat kwaliteit voorop.” Uitgangspunt is en blijft dat het woningaanbod aansluit op de vraag en in eerste instantie een plek krijgt binnen de bestaande steden en dorpen. ,,Dat is waar mensen vooral willen wonen, dicht bij voorzieningen.”

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter