Tweede Pinksterdag, maandag 10 juni, is kasteel Duivenvoorde open. Ridders, prinsessen en kasteeljonkers zijn op deze Dag van het Kasteel van harte welkom. De hele dag worden er op het landgoed leuke en spannende activiteiten georganiseerd en geldt er een korting van 50% op de entree. Kasteel Duivenvoorde is een van de oudste kastelen van Zuid-Holland en is altijd in familiebezit gebleven. Alles in het huis herinnert aan de voormalige bewoners; het is alsof de tijd heeft stilgestaan. Het verhaal van Duivenvoorde krijgt kracht en kleur dankzij de rijke collectie en interieurs.

Ga op avontuur in het kasteelpark met de gratis app ‘Buiten op Duivenvoorde’, ontdek wat de imker doet en de kruidentuin te bieden heeft of zing mee met de middeleeuwse troubadour. Speel oudhollandse spelletjes, blaas de mooiste bellen of maak een levensgroot stoepkrijtkunstwerk in het kasteelpark. Achter het kasteel zal een herder met honden, schapen en lammetjes demonstraties geven. Border Collies zijn bij uitstek geschikt voor het drijven van vee. Je krijgt vandaag honden te zien van verschillende leeftijden en trainingsniveaus. Het is indrukwekkend om te zien hoe intelligent de Border Collie is.

Om te kunnen picknicken in het kasteelpark kunt u een rijk gevulde picknickmand (met gebruik van plaid) reserveren bij de Hof van Duivenvoorde. De picknickmand bestaat uit verschillende heerlijkheden uit de streek en van het landgoed (graag vooraf reserveren via 071-3030630). Ga naar onze website voor meer informatie over de mogelijkheid tot picknicken en de inhoud en prijzen van de mand.

Op maandag 10 juni is het kasteel van 10:00 tot 16:00 uur geopend en kan men het kasteel en de tentoonstelling zonder gids bezoeken. Vanwege de Dag van het kasteel geldt de hele dag een korting van 50% op de reguliere tarieven. Tickets vooraf bestellen in de webshop, of ter plekke aan de kassa mits er dan nog tickets beschikbaar zijn. Voor meer informatie en het hele programma kijk op: www.kasteelduivenvoorde.nl

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter